kynoblog

kynoblog

Brenda Aloff

Groetbuiging? Begroetbuiging? Wie een leuke vertaling weet mag het zeggen. Geen spelbuiging dus maar de ‘greeting stretch’, de rek- en strekoefening die je hond vaak laat zien bij wijze van begroeting: een ontspannen strekken van de voorpoten waarbij de voorhand naar beneden gaat en de achterhand hoog blijft, vaak gevolgd door het naar achteren strekken van de achterpoten terwijl de hond naar voren leunt. Ik zag het altijd als ‘ha daar is ze weer, ik zal maar eens uit m’n luie stoel komen en een beetje bewegen’, maar volgens Brenda Aloff zeggen ze gewoon ‘ik hou van je’. Als dat niet lief is… Fragment uit Canine Body Language: als je de foto’s ziet herken je het meteen.
Het boek heb ik nog niet, maar ik heb het ingezien. Boordevol foto’s en met heldere beschrijvingen, hiermee kan het eigenlijk niet meer voorkomen dat je ooit nog een hond niet begrijpt.

volgende: vorige:

7 juni 2006

Reakties (2)

1 Petra Poorter · 26 08 2007 - 16:45

Hoi Els,

Ben ik weer. De link naar Canine Body language doet het jammer genoeg niet. Ik kan niet zo 1, 2, 3 op internet vinden of ie nog ergens anders staat.

groetjes,

Petra Poorter

2 Els · 27 08 2007 - 17:44

Ha Petra,
Bedankt voor de tip! Ik heb de nieuwe link gevonden en hem aangepast.

groetjes, Els

Reageer

naam
http://
bericht

Je emailadres blijft verborgen.

Gebruik Textile voor opmaak:
*vet* wordt vet
_nadruk_ wordt nadruk
"dit is een link":http://www.domein.tld