kynoblog

kynoblog

Hondenpoep

De SP in Tilburg heeft een voorstel ingediend dat het hondenpoepprobleem zou moeten oplossen: kort samengevat wordt volgens dat voorstel van elke hond een DNA-monster afgenomen en opgeslagen in een databank. Opsporingsambtenaren hoeven vervolgens niet meer in een hinderlaag te gaan liggen om te proberen overtreders op heterdaad te betrappen, maar kunnen gewoon losliggende drollen gaan verzamelen en die traceren naar de eigenaar, die vervolgens zijn bekeuring thuisgestuurd krijgt.

Ik vind het prima dat iemand hier eens actief over nadenkt, want tot nu toe is daar in deze gemeente maar weinig aan gedaan. Maar wat valt ons positievelingen hier natuurlijk weer meteen op? Ik hoef het hier natuurlijk niet uit te leggen: straf is weer het enige dat ze kunnen bedenken :( Wat is er mis met belonen?

Ik heb dus maar een berichtje achtergelaten op het fractieblog.

volgende: vorige:

4 maart 2008

Reakties (2)

1 Anti Hondenpoep · 10 04 2009 - 08:03

Soms vraag je je af waarom mensen een hond hebben. Het stumper loopt vaak de hele dag wat doelloos in huis rond en het is in veel huishoudens een heel geruzie om de vraag wie nu weer die hond uit gaat laten om lekker ergens te laten poepen. Dat mensen denken een hond te moeten hebben, okay. En dat ze denken dat het likken van een hond over het gezicht van een baby, het likken over de handen van de baas of het uit de handen laten eten van voedsel zonder de handen vervolgens te wassen niet vies is terwijl de hond voortdurend aan zijn kont en zijn geslachtdelen loopt te likken moeten ze ook zelf weten. Maar dat de achteloze hondenliefhebbers hun onfatsoen uiten door het beest te laten schijten waar het staat, gaat echt veel te ver. En het meest walgelijk is dat ze de schijtende viervoeter nooit voor hun eigen deur laten schijten, maar altijd bij een ander voor de deur of op de stoep wanneer de hond opeens nodig moet en de baas er als een trouwe hond stompzinnig naar staat te kijken. Om het dan maar niet te hebben over de stukken groen in de wijk die ze misbruiken als openbaar hondentoilet. Het interesseert de hondenbaas waarschijnlijk geen moer dat er ook kinderen spelen zijn en dat ziekte verspreidende blauwe muggen na het smullen van de bak hondenstront vervolgens het dichtstbijzijnde huis binnen vliegen om met hun strontpootjes op het aanrecht te belanden of op onbedekt eten gaan zitten alle bacteriën te verspreiden.
En schuif de schuld nou niet op katten, want die zitten niet op straat te poepen. Die doen dat helaas overal in tuinen. Een klein voordeel is dat katten de gewoonte hebben om hun viezigheid te begraven, dus dat zie je niet op straat. Neemt niet weg dat loslopende katten ook een pest zijn en niet los buiten zouden moeten lopen. Maar het gaat natuurlijk ook niet om de hond of de kat zelf, maar om de baas die de hond uit laat. Iedereen is het er wel over eens dat een hond of wat voor dier dan ook er zelf helemaal niets aan kan doen dat het overal neer poept. Daar zijn het beesten voor. Maar als het goed is loopt er altijd een eigenaar van zo’n hond bij en die hoort er gewoon voor te zorgen dat er geen poep van zijn/haar hond op straat achter blijft en het beest daar laat poepen waar niemand er last van heeft en spelende kinderen niet het risico lopen om er vies van te worden. En ja, ze kunnen ook smerig worden van poep van andere beesten. Maar die worden niet uitgelaten. Honden wel. Dus kan de hondenuitlater er voor zorgen dat kinderen in ieder geval niet vies worden van hondenstront. Voor sommigen klinkt dat wat onbekend in de oren, maar dat noem je “fatsoen”. Zo hou je namelijk rekenschap met anderen en je omgeving. En even ter informatie; los lopende honden en het niet opruimen van hondenpoep is verboden. Daar kun je een boete voor krijgen. Natuurlijk hebben sommige mensen daar ook het schijt aan, maar dat zegt dan weer genoeg over de persoon zelf. Bij dat soort mensen zou een heropvoedingcursusje best wel op z’n plaats zijn wanneer ze dat nog niet van huis uit hebben mee gekregen.
En mochten er nog mensen zijn die beweren dat al die grote bulten stront op straat niet alleen van honden zijn, dan zou ik graag willen weten van wie al die bulten verteerde voedsel dan nog meer zouden kunnen zijn dan hoofdzakelijk van honden. Volgens mij ziet eendenpoep er anders uit. Katten schijten niet zulke grote bulten stront en doen dat zeker niet op straat, olifanten zie je hier niet en meeuwen poepen ook niet zulke bulten poep. Dus de enige mogelijkheid zou dan nog kunnen zijn dat het mensenpoep is. Nou, ik heb nog geen mensen op straat zien zitten poepen, of er is mij iets ontgaan. Dus mocht er iemand zijn die nog een ander idee heeft van wie al die bulten poep zouden kunnen zijn, dan ben ik daar erg nieuwsgierig naar. Voorlopig hou ik het maar gewoon op hondenpoep.
Hoe dan ook; wanneer mensen hun hond domweg overal neer laten schijten en niet eens de moeite doen om het op te ruimen, dan is de mentaliteit van de betreffende hondenbezitter nog smeriger dan wat hun beest op straat achter laat. Even snel de hond uit laten zodat die lawaaierige, snuffelende, pissende en schijtende vlooienhoop hun vuiligheid kan achterlaten waar het staat. Ach, wat kan het schelen nou? Als ze er zelf maar geen last van hebben. Of ze er een ander nou mee lastig vallen dat interesseert die achteloze onnadenkende domme hondenbaas helemaal niets. Gewoon lekker het schijt aan alles hebben. Net als hun hond. Maar nogmaals, die domme hond kan er helemaal niks aan kan doen. Maar die baas van dat beest? Daar zou je toch wel van mogen verwachten dat ze behoorlijk meer verstand zouden hebben dan hun trouwe viezerik. Die horen er voor te zorgen dat die bacteriënverspreider zijn verteerde hondenbrokjes nergens achter laat waar iemand er last van kan hebben. Of dat ze op z’n minst de vuiligheid even opruimen. Maar ja, dat hoef je van de meeste honden “liefhebbers” echt niet te verwachten. Ze willen wel een hond hebben om er op voorspelbare gezette tijden mee uit te kunnen gaan, of om hun gezag er op uit te oefenen, wat in de meeste gevallen niet werkt bij hun partner of de kinderen. Maar na te denken wat al dat stront kan betekenen voor spelende kinderen en de hygiëne op straat, dat vertikken ze gewoon. Ze zeggen wel eens dat de baas vaak op de hond begint te lijken. En dat blijkt dus toch geen fabeltje te zijn. De domheid van hun trouwe schijtdoos nemen ze in ieder geval al vrij snel over. De hondenkop komt vaak in een later stadium. Nu maar hopen dat ze op den duur niet zelf overal gaan zitten te schijten waar het hun uit komt.

2 Els · 11 04 2009 - 02:00

Nou, dat is een heel verhaal, het zit je hoog zo te zien, dat is vervelend. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook smerig en getuigen van slechte manieren als mensen de poep van hun hond niet opruimen, maar dit gescheld en gegeneraliseer gaat me toch iets te ver. De meeste hondeneigenaren die ik ken zullen zich hier echt niet in herkennen, en zullen zich dus ook niet aangesproken voelen. Wat had je nou gedacht hiermee te bereiken?

Reageer

naam
http://
bericht

Je emailadres blijft verborgen.

Gebruik Textile voor opmaak:
*vet* wordt vet
_nadruk_ wordt nadruk
"dit is een link":http://www.domein.tld