kynoblog

kynoblog

"I do use food, I do use food!"

Eindelijk een goed interview met Cesar Millan!

En dan heb ik het over de vragen, niet de antwoorden. Want antwoorden op de kritische vragen heeft meneer Millan niet; een ‘kalme, zelfverzekerde roedelleider’ kan zich natuurlijk niet veroorloven om de interviewer groot gelijk te geven. Luister eens goed naar wat hij zegt, en bijna niets blijkt een antwoord op de gestelde vraag te zijn. Op de vraag bijvoorbeeld of hij ooit zal stoppen met zijn agressieve methodes antwoord Millan dat hij wel degelijk voer gebruikt, en dan volgt er een verhaal over hoe hij in een bepaald geval een papegaai inzet omdat die zogenaamd ‘in control’ is… De bedoeling is duidelijk (“ik ben ook wel eens niet agressief, hoor”) maar dat maakt het nog geen antwoord op de vraag.

En zie je hoe hij naar het einde toe steeds – ahum – ‘kalmer en zelfverzekerder’ wordt? Maar ja, zijn eigen lichaamstaal interpreteert hij vast net zo geweldig als die van de honden waar hij mee werkt.

Heerlijk dat er eindelijk eens iemand publiekelijk en recht in zijn gezicht Millan’s praktijken benoemt voor wat die zijn: barbaars en agressief. Ik hoop dat nog heel veel interviewers naar Alan Titchmarsh’s voorbeeld meneer Millan eens stevig aan de tand zullen voelen.

25 oktober 2012

Reageer

naam
http://
bericht

Je emailadres blijft verborgen.

Gebruik Textile voor opmaak:
*vet* wordt vet
_nadruk_ wordt nadruk
"dit is een link":http://www.domein.tld