kynoblog

kynoblog

Pavlov en Skinner

Noodzakelijke kennis voor trainers: op deze pagina’s van Stacy Braslau-Schneck vind je een zeer uitgebreide uitleg van klassieke en operante conditionering. Alles over leerprincipes, positieve en negatieve bekrachtiging en straf, geconditioneerde en ongeconditioneerde versterkers/straf, beloningsschema’s (vaste/variabele interval/ratio) en extinctie.
Als je dit onder de knie hebt, zou je de OC Pop Quiz kunnen doen: verschillende situaties worden beschreven, waarbij je moet aangeven of er sprake is van R+, R-, P+ en/of P- en in welke volgorde (de antwoorden staan erbij, hoor).

De ultieme gelegenheid om eens te controleren of je theoretische kennis over de klassieke en operante conditionering nog aanvulling behoeft krijg je op PsychWeb. Een testje met 10 meerkeuzevragen, als je op een antwoord klikt krijg je te zien of je goed of fout zat, met toelichting. Hiervoor moet je wel wat vaktermen kennen, en de nodige afkortingen zoals voor geconditioneerde bekrachtiger en dergelijke, en dan ook nog eens in het Engels.

volgende: vorige:

14 januari 2004

Reageer

naam
http://
bericht

Je emailadres blijft verborgen.

Gebruik Textile voor opmaak:
*vet* wordt vet
_nadruk_ wordt nadruk
"dit is een link":http://www.domein.tld