kynoblog

kynoblog

Tellington TTouch® Methode voor gezelschapsdieren

TTouch

De Tellington TTouch® methode is een moderne, holistische methode voor eigenaren en hun dieren. Kenmerkend is dat nadrukkelijk samen mèt het dier, op een vriendelijke manier gewerkt wordt aan een partnerschap tussen mens en dier, waarbij gezondheid, welzijn en gedrag op positieve wijze worden beïnvloed. De Tellington TTouch® methode doet dat via een – hoofdzakelijk – lichamelijke benadering, waarbij gebruik gemaakt wordt van specifieke aanrakingstechnieken (TTouch®), lichaamswerk, een rustige en bewuste bewegingstraining en diverse hulpmiddelen zoals tuigjes, balanslijnen en lichaamsbandages. Daarbij gaat het er steeds om het dier alternatieven aan te reiken. Alternatieven voor:

Hoe alle verschillende technieken ook worden ingezet, een respectvolle houding naar het dier toe, in combinatie met een brede visie en een open, begripsvolle benadering, vormen het hart van de methode.

TTouch® en lichaamswerk

TTouch

De TTouch® is een lichte aanrakingstechniek met een bewustwordingseffect op het gehele lichaam van het dier. TTouches® vergroten het lichaamsbewustzijn, verminderen spanning, pijn of angst en ondersteunen bovendien het zelfhelend vermogen in geval van ziekten en verwondingen. Het mooie van deze techniek is dat het eenvoudig is aan te leren, niet veel toepassingstijd vergt en door veel diereigenaren wordt ervaren als ‘quality time’ voor beest en baas.
TTouchHet lichaamswerk bestaat uit zachte, bewustmakende, ongewone bewegingen, die pijnvrij en niet bedreigend worden uitgevoerd. Voorbeelden zijn zachte bewerkingen van oren, mond, staart en poten. Het lichaamswerk helpt stress, spanning en angst te laten afvloeien.

Tellington bewegingstraining

TTouchIn de Tellington TTouch® methode wordt een hond op kalme manier over verschillende opstellingen van stangen, kegels, autobanden, plastic e.d.‘geleid’. Deze bewegingsoefeningen worden langzaam uitgevoerd, om het dier de tijd te geven te begrijpen wat er van hem wordt gevraagd. Dat bevordert het (zelf)vertrouwen en het leerproces. Bovendien vergroten langzame bewegingen het lichaamsbesef en dragen er toe bij dat de hond z’n evenwichtsgevoel, behendigheid, coördinatie, houding, en bewegingspatroon kan optimaliseren. Maar bovenal is Tellington bewegingstraining gewoon een geweldig leuke manier om hond en baas te leren ‘samen werken’. Bijna ongemerkt worden aandacht, concentratievermogen en gehoorzaamheid getraind en het partnerschap vergroot.

Opleiding tot Ttouch® Coach/Practitioner nu ook in Nederland

TTouchDe opleiding start in maart 2011 met een nieuwe cyclus van themaweekenden. Deze themaweekenden kunnen overigens óók op zichzelf staand gevolgd worden. Het eerste themaweekend is bijv. een erg leuke gelegenheid om eens kennis te maken met deze methode, eventueel samen met uw eigen hond. Maar ook zonder eigen huisdier zijn de themaweekenden prima te volgen. Data, inschrijfformulieren en meer informatie over de thema’s en de gehele opleiding tot gecertificeerd Tellington TTouch® Coach/Practitioner op: www.tellingtonttouchtraining.nl. Meer info over Tellington TTouch®: www.tteam-ttouch.nl

Het eerste themaweekend is van 25 t/m 27 maart 2011.

22 februari 2011

Auteur: Tellington TTouch Training

Reageer

naam
http://
bericht

Je emailadres blijft verborgen.

Gebruik Textile voor opmaak:
*vet* wordt vet
_nadruk_ wordt nadruk
"dit is een link":http://www.domein.tld