kynoblog

kynoblog

Wonderpups

puppy prodigy

Het Puppy Prodigies (“puppy-wonderkinderen”) Neo-natal and Early Learning Program richt zich speciaal op het vroege leren, omdat in de eerste zeven weken van het puppyleven de grootste veranderingen, zowel fysiek als gedragsmatig, plaatsvinden. Onderzoek heeft uitgewezen dat – gedoseerde – stress de ontwikkeling van de hersenen stimuleert. Als de pup in deze periode gestimuleerd wordt, ontwikkelt het brein zich sneller en zal het groter worden, met meer cellen, en met meer verbindingen tussen die cellen. Omdat het puppybrein nog voor een groot deel gevormd moet worden, hebben de ervaringen die hij op deze vroege leeftijd opdoet een enorme invloed op zijn geestelijke ontwikkeling. Daarom zijn de eerste weken zo’n kritieke periode in het puppyleven.

De periode met de meeste invloed op het verdere leven van een pup is tussen drie en zes weken. Pasgeboren puppies ervaren nog geen angst. Pas vanaf rond de vijf weken begint het vermogen om angst te voelen geleidelijk te ontstaan, wat dan geleidelijk toeneemt tot in de achtste week de angstperiode begint, waarin de pup heel makkelijk van nieuwe dingen kan schrikken.
De periode van drie tot zes weken is daarom erg belangrijk: alles wat hij in deze weken leert kennen zal ook daarna geen angst oproepen.

Puppy Prodigies maakt hiervan gebruik en begint de pups vanaf dag 13 al allerlei nieuwe ervaringen aan te bieden.
Op de website vind je uitgebreide informatie over het leerprogramma en de achterliggende theorie├źn. Maar het allermooiste zijn de video’s: een hele reeks filmpjes met hoogtepunten uit de training van 13 dagen tot en met 12 weken. Hier is het filmpje over 4½ – 5 weken, je staat er versteld van wat de pup op die leeftijd al allemaal kan!

5 februari 2011

Reageer

naam
http://
bericht

Je emailadres blijft verborgen.

Gebruik Textile voor opmaak:
*vet* wordt vet
_nadruk_ wordt nadruk
"dit is een link":http://www.domein.tld