kynoblog

kynoblog

Wat, waarom en wie

Over de technische kant vind je verder op deze pagina wat meer informatie.

Wat?

De site is begonnen als een verzameling van links naar lezenswaardige artikelen op het wereldwijde web over gedrag, opvoeding, training, boeken, noem maar op; in beginsel met betrekking tot honden, maar het kan nogal eens afdwalen. Inmiddels wordt de hoofdmoot nog steeds gevormd door links naar andere artikelen op het net, maar zijn er ook hier en daar wat eigen artikelen (van mij of van anderen) bijgekomen.
Uitgangspunt bij de selectie van de inhoud is een positieve omgang met de hond. Karen Pryor, Ian Dunbar, Suzanne Clothier, Turid Rugaas en Bob Bailey zijn maar een paar voorbeelden van de vele meer en minder bekende namen die je op deze pagina’s zult tegenkomen.
De site ging onder de naam doggiez.nl online op 14 januari 2004; de verzameling groeit inmiddels gestaag. Het merendeel van de artikelen waarnaar verwezen wordt is engelstalig, hoewel er in de loop van de tijd gelukkig steeds meer nederlandstalige bijdragen opduiken.

Waarom?

Tja, zaken die je zelf belangrijk vindt wil je natuurlijk graag delen… ;-) De site is een beetje een uit de hand gelopen privé-project. Al die interessante websites en artikelen die ik op internet tegenkwam wilde ik graag bewaren, en waarom dan niet meteen online, zodat ook anderen er iets aan hebben?

Kynoblog is mijn privé-database waar ik zelf heel makkelijk dingen terug kan vinden, en daarnaast schijnen ook anderen er wel eens gebruik van te maken. Mooi daarbij is dat de site goed gevonden wordt door Google, die daarmee dan ook de grootste leverancier van bezoekers is. Daarnaast gebruik ik kynoblog om mijn kennis van XHTML, CSS, MySQL en PHP uit te breiden, want naast hondengedrag blijken ook die zaken vreselijk interessant. Hierdoor kan het ook geregeld voorkomen dat alles er ineens heel anders uitziet…

De site is er puur voor mijn eigen plezier, hij kost me een beetje geld en soms aardig wat tijd; ik zou er best rijk van willen worden maar zou niet weten hoe, dus commerciële plannen heb ik er niet mee. Er zit één nadeel aan: ik moet heel erg opletten dat ik nog genoeg tijd overhoud voor mijn eigen honden…

Wie?

Ik ben Els, ik ben zoals je waarschijnlijk al begrepen had tamelijk geïnteresseerd in honden en hun gedrag, ik vind de clicker de beste uitvinding van de vorige eeuw (nou ja, en internet), ik heb lesgegeven in clickertraining en behendigheid, en probeer ook nog af en toe iets leuks met mijn eigen honden te doen.

Dit zijn (en waren) de honden in mijn leven Fik, Mechelse herder teef van eind ’96, éénogig, en ook sociaal enigszins gehandicapt. Ze was de aanleiding om me meer in hondengedrag te gaan verdiepen, en daarvoor blijf ik haar eeuwig dankbaar :) Met haar heb ik ook jaren behendigheid getraind. Skippy, kruising vlinderhondje – border collie reu van september(?) ’94, superclickerhondje. Beide honden zijn minstens derdehands.

[Update: onze supervlinder Skippy is er niet meer. Hij is net geen 15 geworden.]
[Update 2: en ook Fik heeft ons op 14,5-jarige leeftijd verlaten.]

Update 12 augustus 2011: vandaag is Puk bij ons gekomen!

De andere twee foto’s zijn van voorgangers Lena en Tana.

Puk Skippy Fik Lena Tana

Uit wat ik op de site zet mag je opmaken hoe ik over het omgaan met honden denk.

Els Lepelaars

Je bent hier: Home > Kontakt

Als je me iets wilt laten weten kun je me met dit formulier een mail sturen.

Ik beantwoord géén vragen over gedragsproblemen! Daarvoor moet je toch echt bij een goede hondenschool of gedragsdeskundige zijn.
De technische kant

Ik streef naar XHTML en CSS die voldoen aan de webstandaarden en over het algemeen lukt dat wel.
De site wordt getest in Firefox, Opera, Chrome/Chromium (Linux en Windows), Safari, IE7 en 8 (Windows). Voor IE6 doe ik echt geen moeite meer. Browse Happy.

Credits

Kynoblog werkt zoals het werkt dankzij mijn favoriete open source CMS Textpattern. Het werken met Txp is puur plezier, mijn dank aan de ontwikkelaars is groot!

Tot slot nog een bedankje voor de makers van deze Textpattern-plugins: